Ondergetekende, , geboren te , op , wonende te , met rijksregisternummer , verklaart hierbij een aankoopbod uit te brengen op het hierna beschreven onroerend goed:

Een Villa, gelegen te Patrijzenlaan 16, 1950 Kraainem.

Hierna genoemd "het goed", omvattende

Wij bieden – geheel in woongebied gelegen (!) – een ontzettend ruime villa te koop aan, bouwjaar 1967. De bewoonbare oppervlakte bedraagt zo maar liefst ca. 575 m²!

Deze villa staat op een (verkavelbaar) perceel van 42 are 52 ca. De straatbreedte van het perceel bedraagt om en bij de 60 lm. Bij eerste navraag stedenbouw Kraainem is een opdeling van het perceel in 3 percelen mogelijk van elk ca. 20 meter straatbreedte, of een opdeling van de huidige woning in drie aparte woonentiteiten.

De villa bestaat uit drie vleugels, m.n. de vleugel “leefruimte”, bestaande uit de hall (ca. 18 m²), aparte wc, een boekenkamer (ca. 56 m²), leefruimte (ca. 75 m²), zithoek (ca. 28 m²) en een tussensas (ca. 6 m²).

De vleugel “keuken” bestaat uit een eetkamer met keuken, samen goed voor ca. 100 m².

De vleugel “slaapvertrekken” bestaat uit 7 kamers (ca. 28 m², 26 m², 18,5 m², 12 m², 12 m², 12 m² en 8 m²), 3 wc’s en 3 badkamers.

Mooie, goed onderhouden tuin, rondom rond de woning.

Ideaal gelegen, kortbij alle mogelijke faciliteiten zoals openbaar vervoer, grote winkels (Carrefour, Delhaize, Brico, etc…), op een boogscheut van Place Dumont in Stokkel.

Zeer goed onderhouden, doch, dient “à gout du jour” gebracht te worden.

Deze woning werd ontworpen door de gerenommeerde architect Peter Callebout.

Callebout wordt door zijn tijdsgenoten beschreven als een dandy. Hij zag architectuur niet als een broodwinning maar als een creatieve levenswijze. Essentieel daarbij was een nauwe relatie tussen architect, bouwheer en aannemer.

Zijn bouwwijze wordt getypeerd door ‘eenvoud’, ‘discretie’ en ‘raffinement’. De woningen vallen op door de nauwe verwevenheid van architectuur en landschap en een traditioneel materiaalgebruik met streekeigen materialen (hout, glas en baksteen). 

Callebouts oeuvre vat zich samen in rationele en streekeigen architectuur met uitgepuurde binnenruimten. Zijn ontwerpen kennen een belangrijke dialoog interieur-exterieur: de gevel als een gestileerde vertolking van de inwendige planopdeling, die op haar beurt inspeelt op de toevalligheden van de site. Plattegronden worden herleid tot een minimale compositie van lijnen, die in eerste instantie een maximaal ruimtegevoel uitdrukken. Naast het Mies van der Rohe adagium ‘less is more’ zijn in Callebouts oeuvre invloeden van Wrights organische architectuur en de traditionele Japanse en naoorlogse Scandinavische architectuur te onderscheiden. Tevens vallen gelijkenissen op met de Internationale Stijl, met o.m. architecten Marcel Breuer, en Richard Neutra.

Bezoeken STEEDS op afspraak via kantoor 078 05 07 78.

 

 

 

janee

Ja Ik ben mij ervan bewust dat dit bod bindend is. De aanvaarding van dit bod door de verkopende partij brengt de koop tot stand. Mocht de kopende partij afhaken tussen het moment van ondertekening van onderhavig bod en de ondertekening van de verkoopsovereenkomst, is de kopende partij een dossierkost van 250 euro (excl. BTW) verschuldigd aan Lege Artis Bvba ter vergoeding van de uitgevoerde werkzaamheden. Dit onder voorbehoud van de beslissing en haar gevolgen die de verkopende partij zal nemen onder deze omstandigheden, m.n. bij een verbreking, door de kopende partij van onderhavig tegengetekend aankoopbod, voordat de verkoopsovereenkomst werd getekend.

Vorige
Volgende