Patrijzenlaan 16, 1950 Kraainem

Wij bieden – geheel in woongebied gelegen (!) – een ontzettend ruime villa te koop aan, bouwjaar 1967. De bewoonbare oppervlakte bedraagt zo maar liefst ca. 575 m²!

Deze villa staat op een (verkavelbaar) perceel van 42 are 52 ca. De straatbreedte van het perceel bedraagt om en bij de 60 lm. Bij eerste navraag stedenbouw Kraainem is een opdeling van het perceel in 3 percelen mogelijk van elk ca. 20 meter straatbreedte, of een opdeling van de huidige woning in drie aparte woonentiteiten.

De villa bestaat uit drie vleugels, m.n. de vleugel “leefruimte”, bestaande uit de hall (ca. 18 m²), aparte wc, een boekenkamer (ca. 56 m²), leefruimte (ca. 75 m²), zithoek (ca. 28 m²) en een tussensas (ca. 6 m²).

De vleugel “keuken” bestaat uit een eetkamer met keuken, samen goed voor ca. 100 m².

De vleugel “slaapvertrekken” bestaat uit 7 kamers (ca. 28 m², 26 m², 18,5 m², 12 m², 12 m², 12 m² en 8 m²), 3 wc’s en 3 badkamers.

Mooie, goed onderhouden tuin, rondom rond de woning.

Ideaal gelegen, kortbij alle mogelijke faciliteiten zoals openbaar vervoer, grote winkels (Carrefour, Delhaize, Brico, etc…), op een boogscheut van Place Dumont in Stokkel.

Zeer goed onderhouden, doch, dient “à gout du jour” gebracht te worden.

Deze woning werd ontworpen door de gerenommeerde architect Peter Callebout.

Callebout wordt door zijn tijdsgenoten beschreven als een dandy. Hij zag architectuur niet als een broodwinning maar als een creatieve levenswijze. Essentieel daarbij was een nauwe relatie tussen architect, bouwheer en aannemer.

Zijn bouwwijze wordt getypeerd door ‘eenvoud’, ‘discretie’ en ‘raffinement’. De woningen vallen op door de nauwe verwevenheid van architectuur en landschap en een traditioneel materiaalgebruik met streekeigen materialen (hout, glas en baksteen). 

Callebouts oeuvre vat zich samen in rationele en streekeigen architectuur met uitgepuurde binnenruimten. Zijn ontwerpen kennen een belangrijke dialoog interieur-exterieur: de gevel als een gestileerde vertolking van de inwendige planopdeling, die op haar beurt inspeelt op de toevalligheden van de site. Plattegronden worden herleid tot een minimale compositie van lijnen, die in eerste instantie een maximaal ruimtegevoel uitdrukken. Naast het Mies van der Rohe adagium ‘less is more’ zijn in Callebouts oeuvre invloeden van Wrights organische architectuur en de traditionele Japanse en naoorlogse Scandinavische architectuur te onderscheiden. Tevens vallen gelijkenissen op met de Internationale Stijl, met o.m. architecten Marcel Breuer, en Richard Neutra.

Bezoeken STEEDS op afspraak via kantoor 078 05 07 78.

 

 

 

€ 1.199.000,00

Breng een bod uit
Maak een afspraak

Status: Te koop
Type: Villa
Provincie: Vlaams-Brabant
Aantal garageplaatsen: 2
Aantal slaapkamers: 7
Aantal vrije gevels: 4
Oppervlakte perceel (m²): 4252
Bewoonbare oppervlakte (m²): 575
Bouwjaar: 1967
Energieverbruik (kWh/m²): 610
Niet-geïndexeerd KI: 9112
Badkamer: Ja
Beschikbaarheid van het goed: Af te spreken datum
Bezwaard met een erfdienstbaarheid: Nee
Bijzondere voorwaarden opgenomen in aankoopakte: Nee
Bodemattest beschikbaar: Ja
Bouwvergunning afgeleverd: Ja
Energieprestatiecertificaat beschikbaar?: Ja
Dubbele beglazing: Ja
Goed gebouwd binnen de rooilijn: Nee
Is het goed verhuurd?: Nee
Keuken: Volledig geïnstalleerd
Keuring elektriciteit beschikbaar: Ja
Lift: Nee
Ligging: In stads- of dorpscentrum
Mazouttank aanwezig: Ja
Onbewoonbaar of leegstaand verklaard: Nee
Sanitaire voorzieningen: Volledig geïnstalleerd
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
Tuin aanwezig: Ja
Tuin ligging: Noord
Verkavelingsvergunning: Nee
Verwarming: Centrale verwarming (aardgas)
Werden er na de bouwvergunning nog niet vergunde bijgebouwen (zwembad, veranda) geplaatst?: Nee
Rust een stedenbouwkundig misdrijf op: Nee
Dak geïsoleerd: Ja
Recht van voorverkoop: Geen opgave
Watertoets: Geen risico
Postinterventiedossier: Nee

Deze gegevens zijn louter informatief onder elk voorbehoud en voor zover het vastgoed ondertussen niet verkocht of verhuurd is. Het afficheren van de vraagprijs is enkel een uitnodiging tot onderhandelen. De verkoper is dus niet verplicht om te verkopen wanneer een kandidaat-koper laat weten dat hij instemt met de vraagprijs.

Delen op Social Media: